Artan Shqau

28 Prill, 2017

Roli dhe rendësia e filtrimit të ujit të pishëm

Uji për pije që është higjenikisht i pastër është një nga parakushtet themelore për shëndet të mirë. Organizata botërore e shëndetësisë cilësinë e ujit e ka renditur në 12 treguesit themelorë të gjendjes shëndetësore të popullatës së një vendi. Rendësia e ujit për konsumim është […]
28 Prill, 2017

Proceset e realizimit të filtrimit të ujit

Parafiltri me membranë polipropilenike Uji për pije hyn në parafiltrin e parë me membranë polipropilenike (20 mikron), i cili përmes rrugës mekanike largon dheun, baltën, zallin e imtë dhe të trashë plus papastërtinat e tjera që janë të shkrira në ujë dhe janë më të […]
28 Prill, 2017

Çfarë është procesi Osmozës dhe si realizohet

Osmoza është procesi i depërtimit të tretësit nga tretja me dendësi më të vogël në tretje me dendësi më të madhe, nëpërmjet membranës gjysëm depërtuese. Membrana e lëshon vetëm tretësin duke i mbajtur materiet e tretura. Kjo ndodh për shkak të presionit osmotik që krijohet […]